Studentdagen 3/6

Den bästa dagen i mitt liv.
 
Vi hade champagnefrukost hos Sofia med mängder av jordgubbar, croissanter, minibaguetter, smält choklad, kaffe och massa massa kärlek. Gustaf höll tal och det var då poletten föll ner för mig. Vi skulle snart skiljas åt, och gå från en säkerhet i skolan och att träffa varandra varje dag till att bli vuxna. Jag grät och de flesta andra gjorde det också.
 
Vi åkte till studentlunchen i skolan, åt mat, lyssnade till talande rekor, lärare och elever. Jag kunde inte äta någonting för att jag var så uppspelt. Sen sprang vi ut. Till låten Fyfan Va stek, och det var pur eufori. Helt och hållet genomlycklig var jag när jag sprang där, med en ros och ett kuvert med slutbetyg i handen. Jag hittade mamma, bror, släkt och vänner på gräsmattan och alla var så glada för min skull. Älskar allihopa. Sen åkte vi flak och allt blev till öl och jag blev blöt om fötterna trots att jag hade gummistövlar. Åkte hem och gjorde mig anständig, sen kom det mamma planerat för i dagar, veckor.
 
Det bästa kom, eller egentligen inte för att allt var så jävla bra. Men det var iallafall min absolut enastående mottagning. Jag har mamma att tacka för allting, hon spenderade hela dagar åt att fixa mat, dekorationer och allt vad det kan vara till denna tillställning. Hon är bara helt underbar, och hennes ansträning lönade sig. Alla komplimerade hennes mat, stämningen och lokalen. Tack mamma.
 
Min högstadiementor var där med sin dotter, mina vänner, mina släktingar, mina kusiner som jag inte träffat på år, pojkvän och hans familj. Och jag hade min nya fina klänning från H&M och en fin bulle mitt på huvudet.
 
Mottagningen började ta slut, vi sa hejdå till de söta korna som var precis intill lokalen och åkte åt olika håll. Jag, jesper, jannecrewet och mamma hem. De andra åt sina håll. Vilade lite och piffade sedan till mig inför slutskivan på tegelbruket, och jag var så oändligt taggad. Jag tog på mig ytterligare en ny klänning, från BikBok, fluffade upp håret och duttade på lila läppstift. Det blev en lång kväll, med mina kusiner närvarande som gjorde allt lite roligare, och jag och tjejerna kom hem till Elvira när klockan började närma sig fyra. Vi var glada, nöjda, fulla samtidigt som vi inte ritkigt visste hur vi skulle hantera denna övergång.
 
Nu ska jag gå över till att jobba i princip heltid på webbyrån jag blev anställd på i april. Jag ska webbdesigna, fota och skriva. Som min dröm. Jag är lycklig, men kan inte låta bli att gråta ibland när jag tänker tillbaka på de tre åren på Täby Enskilda Gymnasium med min fina, fina klass S12C.
 
Lyf is beginning.
Kommentarer (0) | Kategori: iPhonebilder